Kód oboru: 65-51-E/01
Zaměření: Kuchařské práce
Délka studia: 3 roky
Základní podmínky pro přijetí:
- pro dívky, chlapce se speciálními vzdělávacími potřebami,
- pro žáky ze ZŠ – z nižších tříd
- dobrý zdravotní stav (nutné potvrzení lékaře)
Způsob ukončení studia: závěrečná zkouška – výuční list
Popis oboru
Žák během studia získává znalosti a dovednosti pro přípravu všech surovin, běžných výrobků teplé a studené kuchyně, obsluhu kuchyňských zařízení a pro číšnické práce. Příprava je orientována na výrobu studených a teplých pokrmů a související práce. Odborný výcvik je prováděn ve školních kuchyních a dalších stravovacích zařízeních, restauracích apod.
Možnosti uplatnění absolventů
Absolvent učebního oboru získá kvalifikaci pro výkon kuchařských prací ve stravovacích zařízeních – restauracích, jídelnách, hotelích, penzionech, ve školských zařízeních, ve zdravotnických a sociálních službách.