Kód oboru: 65-51-H/01
Délka studia: 3 roky
Základní podmínky pro přijetí:
- ukončená povinná docházka,
- přijímací zkoušky se nekonají,
- dobrý zdravotní stav (nutné potvrzení lékaře)
Způsob ukončení studia: závěrečná zkouška – výuční list
Popis oboru
Žáci získají znalosti přípravy jídel teplé a studené kuchyně včetně dietních jídel, teplých moučníků a cukrářských výrobků. Dále se naučí upravovat jídla pro běžné a slavnostní příležitosti. Osvojí si administrativní práce a ekonomické činnosti nutné při hospodaření v provozovnách společného stravování, současně získají základy práce na PC a znalost cizího jazyka.
Praktická výuka probíhá ve cvičných restauracích školy a v soukromých podnicích s ohledem na trvalé bydliště žáka. Škola organizuje zahraniční stáže a prázdninové pobyty v zahraničí. Žáci dostávají odměnu za produktivní práci vykonanou v rámci výuky.
Možnosti uplatnění absolventů
Absolventi se uplatní ve všech druzích a typech podnikatelských subjektů v oblasti stravovacích služeb, restaurací, jídelen, hotelů, ve školských zařízeních, penzionech atd. Osvojení základů podnikání umožní absolventům stát se soukromým podnikatelem.
Absolventi tohoto oboru se mohou dále vzdělávat v nástavbovém studiu – Podnikání – 64-41-L/51.